L’excitant “Habitació blava”

24 May
Nuesa. Sí, en un teatre com el Romea s’han atrevit a mostrar realment i sense tabús les relacions entre persones. El responsable, en David Selvas, qui alhora és un dels quatre protagonistes i també ha perdut tota la vergonya escènica (si és que en tenia). La veritat és que en el seu cas sobta i més quan està compaginant aquest paper amb el de fill seriós a la telenovel·la La Riera que s’emet diàriament a TV3.
Quatre personatges que es van coneixent els uns als altres (a fons) però canviant de paper a cada escena. A en David l’acompanya en Nao Albet, la Maria Rodríguez i la Àurea Márquez. Amb un inici espectacular que ja sobta a l’espectador, aquesta obra és una gran reflexió sobre les relacions interpersonals i tots els estereotips que hi giren entorn.

Els protagonistes de “L’habitació blava”. Foto: Teatre Romea

“La ronda”, el títol original del llibre de Arthur Schnitzler, va ser adaptada teatralment per David Hare i ja va triomfar al 1998 amb la seva estrena a Londres amb una jove Nicole Kidman. Tot i així, en aquelles primeres representacions no es mostraven tan explícitament les escenes de sexe i en cap cas ningú sortia despullat.
David Selvas ha volgut treure el vel dels ulls al públic perquè vegin en primera persona la societat que ens envolta. Els prejudicis i enganys que duen a la infelicitat de molts sense que se n’adonin. Múltiples perfils que van passant per una única habitació on ocorre l’acció i amb uns diàlegs que faran que en més d’una ocasió t’hi identifiquis.

Una de les millors escenes de l’obra. Foto: Teatre Romea

Una obra mestra que si algú la rebutja pel simple fet de no voler enfrontar-se a la qüotidianitat i a la realitat, farà mal fet ja que obres d’aquestes són necessàries per mirar més sovint al seu voltant.

Està programada fins fins el 10 de juny. Aquí us deixo el tràiler

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: